Oh Rudita Sejak Masuk Mari Menari (Astro Ria) Dah Berubah Yer

 kredit murai.com

Sape tenguk mari menari di Astro Ria.  Akak tak tenguk minggu lepas.  Tak perasan pun. Sedikit info tentang Rancangan Mari Menari ni.

Pengacara rancangan Mari Menari ni ialah Awal Ashaari dan Lisa Surihani .Mari Menari turut dimeriahkan dengan kemunculan barisan penasihat dan juri rancangan tersebut.
Mereka terdiri daripada pelakon Zulhuzaimy Marzuki, Ferhad, Lisdawati, Erra Fazira, Joseph Gonzales yang akan mengkritik persembahan para peserta Mari Menari kelak.
Sebanyak 12 pasangan yang akan bersaing dalam Mari Menari musim pertama ini terdiri daripada pasangan Ariz, Dita, Fahmi, Masri, Razif, Rosdi, Shai, Yat, Zarin, Zul, Jaya dan Nita.
Sementara itu, 12 jurureka tari iaitu Anuar, A’ala, Belalang, Dayana, Papa J, Khairul, Wei Jun, Simon, Bayu, Acid, Ray dan Syed pula dijemput melatih 12 pasangan peserta terbabit.
Pengenalan rancangan itu akan disiarkan mulai 16 dan 17 Oktober ini pukul 9 malam di Astro Ria (saluran 104). Maklumat lanjut layari http://www.astro.com.my/marimenari
 kredit murai.com

Malam persembahan pula akan disiarkan secara langsung dalam Mari Menari bermula 23 Oktober ini jam 9.00 malam dan kemuncaknya ialah Penentuan Mari Menari yang disiarkan setiap Ahad jam 9.00 malam iaitu hari di mana keputusan penyingkiran diketahui secara langsung.

Persembahan setiap pasangan akan diadili dengan sistem pemarkahan 50% juri dan 50% undian penonton. 
Pada setiap minggu, juri-juri yang terdiri dari barisan selebriti iaitu Erra Fazira, Zulhuzaimy, Lisdawati dan Ferhad berserta dengan seorang juri profesional iaitu Joseph Gonzalez akan memberikan markah persembahan berdasarkan mutu dan teknikaliti persembahan. 
Manakala, kuasa penonton adalah melalui sistem pesanan ringkas (SMS). Pasangan yang mendapat undian terendah pada setiap minggu akan tersingkir.
Pasangan juara Mari Menari juga akan memenangi sebuah kondominium The Haven di Ipoh bernilai RM358, 000.
Semalam bila tertenguk kat Astro Ria, akak perasan salah seorang peserta ni yang bernama Rudita pernah terpilih masuk dalam episod Tangkap Muat yang  mana pengacara dia ialah Sarimah.
Akak ada tenguk rancangan tu minggu lepas rasanya.   Rancangan ni tahun lepas punya.  Biasalah Astro nikan  suka ulang rancangan lama. Akak cuba cari gambar  Rudita yang dalam segmen tu yang masih bertudung. Tapi tak jumpalah pulak.
 kredit sensasi selebriti...suami Ita yang tersengih menunggu isteri pulang dari di makeover

Husband Ita yang hantar e mail ke Astro suruh make over isteri dia.  Katanya isteri dia tu jarang make up dan jarang berpakaian cantik.    Sabar ajerlah..bagi duit tak cukup nak suruh isteri pakai cantik)

Ita kerjanya menjahit baju dan duk kat umah ajer.  Pastu dia ni kememeh (kuat menangis).  Sampai perundingcara 2 orang  (Perunding masa tu ialah  Zulfazli dan  Rizalman Ibrahim) tu ashik kutuk dia jer.   Mulut 2 orang ni memang terkenal laser ahik mengata peserta camtu camni. 
Ita memang baik orangnya, bila anak-anak suruh dia beli baju mahal dia tak mau.  Dia lebih pentingkan anak-anak dan rumahtangga.  Masa mereka sampai kat rumah Ita dia terkejut beruk.  Pastu menangis sebab terharu di pilih untuk di make over.

Bila dah di make over  suami dan anak-anak terkedu melihat perubahan Ita ni.  

Bila Rudita tanya suami dia dengan linangan air mata..abang…..abang sayang tak dengan Ita...si suami mengangguk.
OOOO isteri cantik baru sayang ek..sabar ajerlah.  Akak bukan apa melalutlah pulak..ni nak cerita pasal sekarang ni Rudita dah masuk pulak dalam Rancangan Mari Menari.


kalau nak full story  masa segmen Rudita dalam Tangkap Muat bolehlah baca kat blog MAMASYAZA 
 
Bila tenguk malam semalam muka salah satu pasangan ni macam rupa dia, bila check memang confirm yang peserta ni Rudita dan suami. Amboi dah lawalah Ita sekarang ni.
 Walaupun Rudita dah tak bertudung tapi akak macam cam dia dalam Segmen Langkah Mari Menari.  Sebab baca nama husband dia Faidzal.

Paling akak geram tau bila tenguk dia kena marah dengan suami dia.  Masa tu mereka tunjukkan tarian yang di persembahkan untuk malam ni.

Bila Ita salah step masa menari, suami dia marah kaw.kaw…punya sampai si Ita ni menangis.  Kalau akak kan tentu akak pun melalak dan terasa kecil hati bila di marahi di depan berjuta penonton Astro.  Terasa rendahnya harga diri bila di tengking sang suami.  Geram betullah.
 
Rudita ni yang pernah muncul dalam Macam-Macam Aznil dalam episod raya dan beliau menang lemang.  Masa ni beliau masih lagi bertudung.  Dah lama gamaknya video ni sebab arwah Din Beramboi masih ada.  Kalau nak tenguk gi  video ni gi ke  SINI

Sebab nak masuk rancangan Mari Menari , Rudita sanggup ek buang tudung.  Kalau pakai tudung kan bagus. Sabar ajerlah.  Semuga suami beliau akan terus menyayangi  beliau  bila rancangan Mari Menari berakhir nanti.
Akak tak kuasa nak sms peserta favourite dalam rancangan ni sebab mahal sungguhlah. 0.50 sen setiap sms.  Tak payahlah kan.   Membazir ajer..lagipun akak tak minat sangat pun nak tenguk.

58 thoughts on “Oh Rudita Sejak Masuk Mari Menari (Astro Ria) Dah Berubah Yer

  1. Betul tu akak, kalau Kaz pun confirm menangis dan kecik hati habis kalau kena marah dgn husband dek hanya kerana tak pandai bergaya dan juga tak tau menari. Sabar ajelah, npknya dia ni mmg berkorban apa saja utk hubby dia termasuklah buka tudung.

  2. Betul tu akak, kalau Kaz pun confirm menangis dan kecik hati habis kalau kena marah dgn husband dek hanya kerana tak pandai bergaya dan juga tak tau menari. Sabar ajelah, npknya dia ni mmg berkorban apa saja utk hubby dia termasuklah buka tudung.

  3. akak pun terperasan ekkkk, su blom tgk lagi mari menari tu, tpi bila ada rakan2 yg bagitau kat blog baru terperasan, kalo camtu mlm ni kena tgk le. sama2 kita tgk malam ni yek…salam kenal dari saya…su@mamasyaza

  4. akak pun terperasan ekkkk, su blom tgk lagi mari menari tu, tpi bila ada rakan2 yg bagitau kat blog baru terperasan, kalo camtu mlm ni kena tgk le. sama2 kita tgk malam ni yek…salam kenal dari saya…su@mamasyaza

  5. wah..advance ler kak inazana tak sempat lagi tengok rancangan mari menari nie…cam tak best jer….mcm jer…tp lain org lain pendapat kan kak inaalahai, takkan coz' nak masuk rancangan mari menari nie sanggup nak buang tudung bagai…..

  6. wah..advance ler kak inazana tak sempat lagi tengok rancangan mari menari nie…cam tak best jer….mcm jer…tp lain org lain pendapat kan kak inaalahai, takkan coz' nak masuk rancangan mari menari nie sanggup nak buang tudung bagai…..

  7. kak ina, izan dah perasan dari awal lagi sbb masa 'tangkap muat' tu dia siap nangis2 sbb tak pandai bergaya.nak glememr tapi tak kene gaya langsung…aduhhh. kalau izan lah, org bayar bape tak payahlah nak smpai buka2 tudung ni~~

  8. kak ina, izan dah perasan dari awal lagi sbb masa 'tangkap muat' tu dia siap nangis2 sbb tak pandai bergaya.nak glememr tapi tak kene gaya langsung…aduhhh. kalau izan lah, org bayar bape tak payahlah nak smpai buka2 tudung ni~~

  9. salam akak..ana pun xlayan gak mari menari ni..yang sehati berdansa pun xtgk gak..xtahu nak kata pe dah..banyak sangat rancangan realiti kat astro.yang ana paling suka tgk imam muda je

  10. salam akak..ana pun xlayan gak mari menari ni..yang sehati berdansa pun xtgk gak..xtahu nak kata pe dah..banyak sangat rancangan realiti kat astro.yang ana paling suka tgk imam muda je

  11. patut la mcm familiar jerrrr bila tgk iklan mari menari (saya tak follow rancangan ni)tp baru2 ni ada tengok siaran ulangan tangkat muat masa diorg make over si ita nidlm hati terfikir, eh, takkan la org yg sama kot. yg dlm tangkap muat tu kan dia bertudungkak ina telah menyelesaikan persoalan yg bermain di kepala sayahehe.. 'innocent' kan saya😉

  12. patut la mcm familiar jerrrr bila tgk iklan mari menari (saya tak follow rancangan ni)tp baru2 ni ada tengok siaran ulangan tangkat muat masa diorg make over si ita nidlm hati terfikir, eh, takkan la org yg sama kot. yg dlm tangkap muat tu kan dia bertudungkak ina telah menyelesaikan persoalan yg bermain di kepala sayahehe.. 'innocent' kan saya😉

  13. adeh..tak fokus sangat tari menari..layan blog jer…tapikan..kalau ayu jadi kak ina..memang ayu akui ayu akan buat entry untuk menunjukkan betapa kita sedih dengan kisah rudita…apa-apa pun moga dia dan suaminya menang..

  14. adeh..tak fokus sangat tari menari..layan blog jer…tapikan..kalau ayu jadi kak ina..memang ayu akui ayu akan buat entry untuk menunjukkan betapa kita sedih dengan kisah rudita…apa-apa pun moga dia dan suaminya menang..

  15. salam kak ina, lama kita tak jumpa ye, akk ada p maha lagike, saya dah lama tak p sana, mula2tengok mari menari tuu saya dah perasan muka mcm rudita yg tangkap muat tuu tapi mushkil kenapa lak tak pakai tudung, lps tuu bila tengok ulangan , sah2 mmg dia,dasyat tu kak ina, splitt lagi n gaya cam org muda je, hi3 walaupun ank dah besar n badan sedap2 gituu, astagafirullah biarlah kak ina rudita dengan dunianya yang baru.

  16. salam kak ina, lama kita tak jumpa ye, akk ada p maha lagike, saya dah lama tak p sana, mula2tengok mari menari tuu saya dah perasan muka mcm rudita yg tangkap muat tuu tapi mushkil kenapa lak tak pakai tudung, lps tuu bila tengok ulangan , sah2 mmg dia,dasyat tu kak ina, splitt lagi n gaya cam org muda je, hi3 walaupun ank dah besar n badan sedap2 gituu, astagafirullah biarlah kak ina rudita dengan dunianya yang baru.

  17. saya pun x penah tgk n x ada kesempatan (ada bagus gak x tgk) Bila bc n3 kak ina ni br sy teringat pasal tgkp muat tu, mmg penah tgk time dia di make over..rasanya dia pakai baju hijau…Suami dia dah cukup sedia nak tanggung segala dosa2 bini dia tu, sbb tu dia suruh buka tudung. Nampak ngat suami dia yg gila glamor, emm jgn lepas program ni 'bercerai' sudah..jangkit ngan 'Sehati berdansa'..

  18. saya pun x penah tgk n x ada kesempatan (ada bagus gak x tgk) Bila bc n3 kak ina ni br sy teringat pasal tgkp muat tu, mmg penah tgk time dia di make over..rasanya dia pakai baju hijau…Suami dia dah cukup sedia nak tanggung segala dosa2 bini dia tu, sbb tu dia suruh buka tudung. Nampak ngat suami dia yg gila glamor, emm jgn lepas program ni 'bercerai' sudah..jangkit ngan 'Sehati berdansa'..

  19. kak ina. terima kasih bagi info. shu ni x pernah tgk tari menari. Tp Mlm td rasa nk tgk ulangan jam 11, sambil on FB. Tetiba tgk Dita ni. Mcm familiar.Duk fikir seorg seorg, yer ke, tak kan free hair.Tapi bila tgk blog kak ina. mmg sah. terima kasih info.😉

  20. kak ina. terima kasih bagi info. shu ni x pernah tgk tari menari. Tp Mlm td rasa nk tgk ulangan jam 11, sambil on FB. Tetiba tgk Dita ni. Mcm familiar.Duk fikir seorg seorg, yer ke, tak kan free hair.Tapi bila tgk blog kak ina. mmg sah. terima kasih info.😉

  21. ini semua nak tiru rancangan mat saleh,masalahnya semua tak pandai menari mcm mana nk tarik penonton..tak pakai tudung plak, mm dah besar pnjang mesti dah tahu dosa pahala..macam2 hal skang ni..

  22. ini semua nak tiru rancangan mat saleh,masalahnya semua tak pandai menari mcm mana nk tarik penonton..tak pakai tudung plak, mm dah besar pnjang mesti dah tahu dosa pahala..macam2 hal skang ni..

  23. mas baru terperasan bila akak cakap pasal ita ni…no komen pasal buka tudung tu…tapi mas tak ikut sangat rancangan tari menari ni, rasanya kena tengok gak nanti malam ni…he..he..

  24. mas baru terperasan bila akak cakap pasal ita ni…no komen pasal buka tudung tu…tapi mas tak ikut sangat rancangan tari menari ni, rasanya kena tengok gak nanti malam ni…he..he..

  25. Bagi saya la, biarla tak pandai menari atau menyanyi…yg penting pandai didik anak2, jaga adab sopan dan agamanya…isteri yang diimpikan bukan penyanyi atau penari, tetapi isteri solehah…ramai org kata kopi tidak bagus, tapi sebenarnya sebaliknya.jom kita kongsi2kan pada sahabat yang lain

  26. Bagi saya la, biarla tak pandai menari atau menyanyi…yg penting pandai didik anak2, jaga adab sopan dan agamanya…isteri yang diimpikan bukan penyanyi atau penari, tetapi isteri solehah…ramai org kata kopi tidak bagus, tapi sebenarnya sebaliknya.jom kita kongsi2kan pada sahabat yang lain

  27. mula2 rasa cam xmo komen tp nak komen skit.agak sedih sbb dari yg baik jadi ke buruk walaupun atas permintaan suami tp ia ke jalan yang salah. mudahan mereka akan sedar.

  28. mula2 rasa cam xmo komen tp nak komen skit.agak sedih sbb dari yg baik jadi ke buruk walaupun atas permintaan suami tp ia ke jalan yang salah. mudahan mereka akan sedar.

  29. akak kenal sangat ke ngan rudita ni? tak baik kalau tak kenal pastu mengata orang. bagi saya, lebih baik bukak untuk menari daripada pakai tudung labuh pastu buat blog mengumpat orang. betul x kak?

  30. akak kenal sangat ke ngan rudita ni? tak baik kalau tak kenal pastu mengata orang. bagi saya, lebih baik bukak untuk menari daripada pakai tudung labuh pastu buat blog mengumpat orang. betul x kak?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s