Beraya Di Rumah Maz Dan Jumpa Chef / Sifu Masakan

 Tak sangka dapat jumpa denganYatt yang balik bercuti ke sini dari Finland.  Akak sajer tak bagi tau Maz.  Nak buat surprise…maaf tuan rumah enggan di kenali.

Dah lama dah nak jumpa Yatt ni dari tahun lepas…tapi ashik tak jadi ajer sampailah dia balik lagi tahun ni..oleh sebab Yatt tak reti nak gi rumah Maz..akak jadi penunjuk arah  tapi yang drive manager akak.

Sampai kat rumah Maz rupernya dah ramai yang ada..tengah bersantap..ada

 Dari belakang Jasmeen (taukeh kek-nak order klik kat sini yer),
Yatt, Noni (taukeh cheesecake)  dan Kak Liza

Semua tengah duk bersembang selepas makan tengahari.  Tuan rumah masak masakan kampung..best..pastu dessert pulak ada pisang dan aiskrim..tak tau apa ke nama nak panggil apa?

seronok berjumpa dengan geng masak-masak ni…walaupun pertama kali jumpa dengan Yatt, Noni dan wan..bila sembang macam dah kenal lama..betullah orang kata kalau geng masak ni mulut memang peramah.
macam-macam ada…takoyaki, biskut dan kudapan dari Bahrain..sedap…
 ada juga  choco paradise cheesecake dari Noni..kena makan puas-puas sebab memang tak ada resepi di internet..secret recipes kiranya.
Bila tuan rumah suruh rasa kudapan dari Bahrin..memang akak terjatuh cinta…sedap weiii dengan tak malunya akak makan banyak kali.
oh yer..Kak Liza @ Chef Hanieliza telah melancarkan buku resepi baru.  Dapatkan di kedai buku secepat yang mungkin.
ole-ole dari Kak Liza..terima kasih bebanyak yer….bolehlah buat gulai kawah nanti ni
Kecuh rumah Maz dibuatnya …maaf yer Maz jika ada terkasar bahasa..dan buat member-member maaf jika ada perkataan yang menyinggung perasaan kamu semua.
Lepas tu berangkat ke rumah mamafami lah pulak..

18 thoughts on “Beraya Di Rumah Maz Dan Jumpa Chef / Sifu Masakan

  1. kak..mksih jgk buat kak sdi mai..siap bwa org jauh lgi tu..memang hping sngat2..kak nti kita c&p gmbar dri blog kak ye..kak bila kita p oman tu..dah lupe yer..dri bahrain la..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s