biskut · cara buat biskut bangkit cheese · resepi biskut bangkit cheese

Biskut Bangkit Cheese


Oleh kerana tergiur dan kebetulan pulak bahan ada kat umah..akak pun buatlah biskut bangkit cheese ini.  Memang sodap dan meletuplah.


Akak ambil respi dari http://homekreation-recipes.blogspot.com/..memang cair di mulut bila makan biskut ni.

(rasanya 200 keping ada kot)
BAHAN-BAHAN

  • 250gm Mentega
  • 180g Gula Aising
  • 2 biji Kuning Telur
  • 250gm Tepung Ubi – sanggar 10 min
  • 225gm Tepung Jagung
  • 1/2 sudu teh baking powder
  • 1/4 sudu teh garam
  • 70g parutan keju cheddar
  • Sedikit Paruan Keju – utk hiasan-tak buat


Cara-cara

1. Pukul mentega dan  gula sehingga kembang.
2. Masukkan kuning telur dan  pukul sehingga sebati.
3. Masukkan bahan-bahan kering.
4. Canai dan  terap.
5. Tabur parutan keju atas setiap biskut.
6.  Bakar 160C 15 minit-20 minit-bergantung kepada oven masing-masing.

Advertisements

9 thoughts on “Biskut Bangkit Cheese

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s