Jalan Tuanku Abdul Rahman (TAR) Di Bulan Ramadhan (Macam-Macam Ada)

 Oleh sebab tak tahan dengan godaan nafsu sebab ada lagi barang keperluan yang nak di beli akak pun menjengkit ke Jalan TAR.  Tak sah jika di bulan Ramadhan tak gi jejalan kat sini.  Terutama  bila tenguk kat TV3 semalam
 Nak ker tak nak…puas bincang dengan penjual ni.

Mula-mula ingat nak beli karpet kat JACKEL..tapi tak jadi sebab ada yang jadi penahan nafsu…dia bagi alasan cam tulah..camni lah..lelama tak beli pun karpet baru.

Orang tak berapa ramai time hari bekerja ni..senang sikit nak jalan.  Mula-mula masuk kedai tudung HAJA pastu tak berkenan..gi pulak ke ARIANI..ala yang masuk dalam paper sebab ada orang tiru design Ariani  dan pastu jual harga murah..nasib tak baik kena serbu..

Aduhai mahal betul betul harga tudung kat Ariani ni..tapi ramai gak ek orang beli.  Akak tak bekerja..kalau beli kat sini pun orang kata beli pasar malam.

Ternampak gerai yang ni..
Terus terbeli kat sini sebab harga memang murah betul.
Sambar 3 helai untuk pakai ke pasar ker..ke giant ker..
Ada RTM buat pengambaran..habis semua di suruh menyanyi lagu hari raya..termasuk penguatkuasa DBKL ni..tergelak akak menenguknya.  
Bila ada DBKL janganlah parking ikut suka hati habis kereta di tariknya ..ada 2-3 kereta kena tarik..teruklah nanti nak membayarnya.  

Tu sebab akak suka parking  kat tempat letak kereta..jauhpun jauhlah..mahal pun mahallah..janji tak terjadi macamni.  Tapi hari ni bertuah gak sebab manager akak duk dalam kereta.  Bila dah habis jelajah Jalan TAR ni dia ambil di Komplek Pertama.

 bunga tiruan..pilih ajer yang mana..nak suruh gubah pun boleh
 Lepas tu beli baju melayu manager dan terus ke SOGO.  Beli 2 barang dan terus gi  ke  Perpustakaan Negar dan ke Jaya Jusco Wangsa Maju pulak.
Sampai rumah nak dekat pukul 5.00…letih sungguh..

Kalau nak ikut nafsu memang kering dompet di buatnya.  Betul tak? Kan Jalan TAR ni macam-macam ada.

22 thoughts on “Jalan Tuanku Abdul Rahman (TAR) Di Bulan Ramadhan (Macam-Macam Ada)

  1. salam kak inaamboi.. shoppg sakan..semalam lepas terawikh aku dan mr. hubby ke jln TAR semata2 nak cari bunga jeuntuk mak di kampung..namun bunga orkid yang jenis baru tuh dah habis..terpaksa le cari bunga lain =)selamat hari raya sis..

  2. wahhhhhh g Jln TAR pun akak snap2.. yeler kato blogger tegar .. sure org2 keliling, nak interframe sekali heheheheh .. glam gitu .. mmg sana meriah kak .. kdng2 nk jln pun susah … zura thn ni pecah tradisi x jejak jln TAR di bulan pose… x larat nak berebut2… SELAMAT HARI RAYA kak ..

  3. hmm tula kak..kalau pergi sana mesti ada je yang nak dibeli kan? saya tak pergi sana pun beli kain biasa2 je then jahit sendiri…tudung pun beli kat member ofis budak kelate jual tudung hehehe..senang malas nak jejalan penat.

  4. Salam Aidilfitri buat kak Ina dan family,Adus.. terpegun jap tengok jalan TAR. Teringin sangat nak pegi. Tapi Mr Hubby tak suka sesak2.. huhu. Kesempatan ni, saya mohon halal seme2 ya kak. Mohon ampun dan maaf kalu ada tersilap kata, terguris rasa sepanjang kita kenal ya kak. Moga Aidilfitri kali ni membawa sinar bahagia untuk kita smua.

  5. Salam kak…rindunye..rindunye..jln TAR…lme dh x g sejk2 dh blek negeri asal nih kak. lau x mesti pergi…bukn beli pe sgt pe..sje nk rse kemeriahannye..mLm toksah ckp la..huiish rmi gilOs org.sOgo pon sme.penh mse tu..konon2 nk berbuka kt sogO lps dh pent jln dr jlnTAR..tp dh penuh..berbuka la kt tepi2 sogo tu mkn roti n sekotak air.haha!rindu juge kt alpha angLe,setapak n kawsn sekitr tu…sye mmbesr kt MINDEF kak.heheh

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s