Peserta Terakhir- Tali Barut Akak Mat Joe

 http://www.matjoe.com punya N3

Saturday, June 5, 2010


Mari kenal KAK INA KL

bual pendek: ni adalah entry untuk peraduan.

Hari Sabtu, santai sambil menyental tandas mungkin. Mari mengenali Kak Ina KL.

Ni ialah perkera – perkara yang anda patut tahu tentang dia

1) Blog address: www.kakinakl.com

2) Nama betul: Haslina Harun

3) Umur: 29 (hik2, aku main teka jerr)

4) Anak ada 5

5) Memula kenal waktu event Bloggers Lauching Astro Beyond. First time joint event blogger, selepas Aus dan Cik Lily Putih, Kak Ina la orang yang aku kenal

6) Special about her blog: Makanan yang dimasak dirumah. Semua resepi yang dia masak akan dia share. Memang boleh kata tetiap hari resepi berlainan.

7) Memasak memang menjimatkan. Futhermore memang kita tahu apa yang kita masukkan dalam makanan yang kita makan. Kalau makan kat luar tu, bukan saja mahal, serbuk perasa seperti Ajinomoto yg kurang sihat jugak dimasukkan dalam masakan kita.

8) Ni la rupa Alter Ego dia, FoodMummy ala2 vogue gitu

9) Ni natural beauty

10) Ni bukti aku sbg Tali Barut kak Ina

11) Apart from tulis pasal masakan dan resepi, dia ada jugak tulis entry berbentuk nasihat pasal pengalaman kehidupan. InsyaAllah akak, matjoe ingat nasihat2 yang berguna tu.

12) Dia ada 1 lagi blog pengumpulan barang antik. Ni link ke blog tu: http://roslana06.blogspot.com/

13) Ni adalah contest review blog kak ina. So klik untuk tahu pasal kontest ni: http://www.kakinakl.com/2010/05/sape-nak-hadiah.html

14) Pantun Untuk Kak Ina

matjoe kongsi pasal melabur
kak ina kongsi hal memasak
sedapnya tengok resepi bubur
bilalah matjoe boleh merasa
p/s: pantun diatas tak sehebat pantun  eyriqazz

6 thoughts on “Peserta Terakhir- Tali Barut Akak Mat Joe

  1. salam, k ina…x bole nk enter contest psl lom 'kenal' k ina (baru dlm proses 'pecah ais')dh lelama slalu 'mai' umah k ina neh br kenal kots….ehehhehewasallam…. p/s: vote utk entry neh, 'bosan'-vote org dengki…. tuh sy x vote..eheheh, jgn mare…

  2. @liza – tali barut = follower. kwang3x@bean -pyia pujangga lupa nak tinggal pesanbagai ku rindu kenangan abadihang jangan dok perasan aku dh makan kek lapis gatsby@kak ina – haha akhirnya masuk jugak kt blog ni. ingatkan dh lupa….

  3. ehehehh, k ina…tq tinggalkan jejak kt belog sayer… jgn ah sedey2, time sayer wat entry tuh sayer 'lom kenal' k ina… neh udah kenal siaplah asik kne terjah ngan sayer… x cayer tnya darkbatman….ehehheehhe… bkn sajer diyer 'digemari' psl emcem tp sgt frenly lah, kak… menghargai 'pengomen2' diyer. diyer akan reply sebahagian besau komen kiter. rasa di'appreciate' sgt… anywy, tq, k ina…. tata

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s