Yess Korea dapat kalahkan China- Piala Uber (Keputusan Penuh)

Wahhhh baru ajer selesai perlawanan Piala Uber..suami akak lepak dari tengahari tadi tenguk badminton..akak tak leh tenguk cerita lain..lepak ajerlah depan pc.
Sebab Malaysia dah kalah…. akak sokong Korealah pulak..sebab jurulatih China tu berlagak sungguh bila dapat kalahkan Malaysia semalam.  Menci tenguk…
Akhirnya Korea memegang Piala Uber buat kali pertama di Kuala Lumpur.  Keputusannya …Korea 3…..China 1. 

1.  Korea kalahkan China 21-23 dan 11-21 (Single)
2.  Korea kalahkan China-18-21,21-12, 21-15 (Bergu)
3.  China kalahkan Korea-21-14, 16-21 dan   21-7(Single)
4.  Korea kalahkan China = 19-21, 21-14 dan 21-19 (Bergu)

Sebab apa akak sokong Korea…sebab akak  dan anak perempuan  akak memang suker cerita Korea terutama Yana..minat sungguh dengan si Rain tu…dia pun ada  hati nak lawat Korea..nak tenguk tempat cerita Winter Sonata..
 Full House ..kelakar giler..beli jugak cd dia..
Winter Sonata..sampai sanggup beli CD original…masih lagi tersimpan elok dalam almari..orang nak pinjam akak macam berat hati nak bagi.  Bukan kedekut ..sayang ..mahal kan harga dia.
“Sassy Girl Chun Yang”..tgk kat pc ajer.
“Princess Hours”
“Yuhee The Witch”
 “Coffee Prince”
the snow queen
kelakar giler cerita Boys Before Flowers ni..tak beli dah..layan kat pc ajer

 dan yang nak layan cerita  ni…

Title: 황금물고기 / Hwanggeummulgoki / Golden Fishdan nak tenguk cerita ni pulak..macam best ajer..kan akak suker tgk cerita love story..

Cayalah Korea…

9 thoughts on “Yess Korea dapat kalahkan China- Piala Uber (Keputusan Penuh)

  1. yeah…gembira sangat bila KOrea menag lagi2 1st time dorang..perlwanan yang agak sengit dan rali yang panjang.Peamin Korea yg berda ranking bawah berjaya kalahkan pemain China yg ranking tinggi

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s