video/lagu/pantun/terjah

Pantun Cari Gaduh

Pergi kepasar cari ikan dalam tin
Terjumpa pulak sayur peria
akak bergaduh dengan Mr Bean
sebab akak tukar template ciptaan dia

Akak suka sebut perkataan ooooo
Pastu suka kata aaaaaaaaaaa
Akak bergaduh dengan GTO
sebab akak tak dapat hadiah dari dia

Anak akak nama Firdaus
Anak lelaki akak ada tiga
Akak bergaduh dengan Aus
Sebab tak vote akak kat PA tiga


Rosalinda  berasal dari Perak
Dia kawin dengan adik akak pulak
Akak bergaduh dengan Daydeck
Sebab dia gi konsert double troube tak ajak akak

Ke pasar borong cari cabai
Lepas tu teringat nak beli bedak
Akak bergaduh dengan  Jai
Sebab jelous tenguk traffic dia mencanak

Tegah fikir nak masak apa 
Tapi kena potong bawang
Akak gaduh dengan Tasha
Sebab dia tak nak vote akak dalam PA

Akak suka makan cili
Pastu masak dengan hempedal
Akak bergaduh dengan Lily
Sebab dia nak jadi American Next Top Model

Pergi supermarkat cari air slurpee
Beli pulak jajan si Ira
Akak gaduh dengan Matjoe
Sebab dia tag suruh buat pasal Alissya

 Hari nak buat kueh melaka
Kena pulak cari kelapa muda
Akak gaduh dengan Sendra
Sebab tak bagi rasa kueh tart dia

Cukuplah akak bergaduh..tak baikkan gaduh-gaduh ni..
kang dapat NOD kang…pastu kena kes saman..
takut weiii..akak ni dahlah tak berharta.
tapi  akak suker AOD (Astro On Demand)

Jom kita minum dulu…bagi sejuk hati yang tengah panazzzzz

anak akak baru balik dari Cameron Highlands..banyak pulak bawak buah strawberi..dah puas makan…buat
Bahan-bahan
  • 5-6 biji buah strawberi
  • 1/2 cawan susu segar
  • 1 sudu teh gula pasir
  • 1 cawan kiub ais
  • 1/2 cawan whipping cream-akak tambah sendiri

Cara-cara
1. Blend buah strawberi dengan susu segar sehingga hancur semuanya.
2. Masukkan kiub ais dan blend lagi hingga ia menjadi halus.
3. Masukkan gula pasir dan whipping cream dan blend lagi sebentar.
4. Siap untuk dihidangkan.

11 thoughts on “Pantun Cari Gaduh”

  1. warna warni si bubur chachaDimasak oleh si baba nyonyamari-mari kita reramai bacaKak ina dan pantun gaduhnyahehehe…sorrylah kak ina nak nyibuk jugak

  2. mak aii , siap ado pantun mantun lg.. ** reply kak ina >> heheh tu hasil tngan 'copy paste' daku je kak .. lum penah wat lg..emm penah dgr, tp x tau sahih ke idak, bile g tgk sdiri .. mmg xdak langsung tnda halal pd botol nye.. ** akak wat sos sdiri ? aci dak kongsi ..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s