" Hadiah Birthday Untuk Alisya"

Nak cuber nasib lah..syarat pertama..dah buat dah

Apakah Hadiah Birthday yang Paling Ideal Daripada Saya dan Isteri untuk Alisya dan kenapa?
Syarat ke dua…gambar hadiah..dah ada
Akak cadangkan kamu ambil insuran pendidikan untuk si comel ni..maknanya menabung demi untuk masa depan Alisya ..nanti tak sakit bila anak nak menyambung pengajian.


 Sebagai ibu yang dah ada pengalaman  bila anak-anak masuk ke university/kolej/gi overseas..memang banyak guna duit  masa ni….tu sebab  kita perlu menabung dari anak masih kecil lagi.  

Masa 3 orang anak-anak masih kecil, kami tak ambil kisah tentang hal ni..bila anak nak belajar baru tau banyak betul kena keluar duit.  Kalau tak ada duit terpaksa pinjam PPTN. 

Tu sebab bangsa asing memang beringat tentang hal ni..mereka tak mengharapkan biasiswa kerajaan sebab mereka tau mereka susah nak dapat. 


Tu sebabnya akak sekarang ni mula menabung untuk 2 orang anak kecik ni…..takut nanti bila suami  akak dah berhenti kerja..tak boleh pulak anak-anak akak nak sambung belajar..

Nak harapkan abang dan kakak?  Kalau boleh janganlah menyusahkan mereka sebab bila  Ira dan Imran nak sambung belajar mereka dah tentu dah berkawin (kalau ada jodoh) dan dah tentu mereka ada keluarga sendiri.


Akak bukan suruh kamu ambil insuran pendidikan kat bank ni..kamu boleh ambil dari mana-mana bank yang yang ada insuran pendidikan.
Kalau beli  permainan…bila rosak ….buang..rasanya membazir…kalau beli buku dan education toys memang bagus..tapi rasanya membazir..kalau nak beli boleh jugak…tapi janganlah beli terlampau banyak.

3.  Syarat ke tiga
  Dah bubuh dah gambar cucunda ni..
Jomlah tenguk syarat penyertaan kat sini dan sertailah contest ini..berbaloi..baloiiiii..jom pergi ke

4.  Akak nak tag         
c.  Anie

Semuga mereka bertiga ni..sudilah buat N3 yer..

5. Entry yang paling saya gemari di Eyriqazz.com adalah 
(N3 sendiri kkk…tak per kan) 

 Rasanya dah cukup dah syarat-syaratnya..untung sabut timbul..untung batu tenggelam.

6 thoughts on “" Hadiah Birthday Untuk Alisya"

  1. wah,…akak berfikiran cam matjoe..geng2 kak ina…hik3..tapi u r rite..skang ni mmg tiada insurans lagi untuk anak..tapi dah reserve rm100 sebulan untuk alisya ke tabung haji..mungkin lepas ni akan difikirkan n discuss ngan isteri kembali..thanks kak ina join contest ini…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s