Tak tertunailah hasrat dihati/Kisah Redmummy

Memang dah dapat e  mail bagitau dapat tenguk cerita ni…tapi akan daya tersilap tenguk hari dan tarikh…

Sorry Nuffang…first time tak pergi…sepatutnya Firdaus yang pergi dengan member dia…tapi kan..akak tersilap bagitau yang cerita ni di tayangkan pada hari Rabu..pastu tak bagi tarikh.

Semalam Daydeck call dalam pukul 6.00 lebih…akak tak sempat angkat..pastu tenguk cerita Adamaya..langsung terlupa.  Bila Bean hantar msg pukul 7.00 lebih akak call dia…dia bagitau movie ni malam tadi..Huwaaaa..kelam kabutlah akak di buatnya.

Bila call Firdaus…dia ada kat Ampang..memang tak sempatlah dia nak gi…Russhdi tak ada..suami akak pun tak ada..haiyaaaaa…..

Bila Russhdi balik dah nak dekat pukul 9.00 malam…tak sempatlah akak nak gi…tak tertunailah hasrat dihati akak…Lagi sekali…So so sorry Nuffnang…
patutnya akak yg kena gi ke tpt kuruskan badankan,,redmummy dah kuruslah
Wah semalam  cerita Redmummy  masuk dalam Harian Metrolah…voguee gitu…tenguk income sebulan hasil berblog…RM10,000.00…kaya siuttttt

Nama sebenar Redmummy@Mira Abu Bakar rupernya…Sedap tu..nanti jumpa nak panggil Mira ajerlah…Baca yer tips yang di beri oleh Redmummy…mana tau satu hari nanti insyallah kita semua boleh berjaya macam dia kan..
1. Individu mestilah mempunyai Internet serta komputer riba yang mudah dibawa ke mana-mana.
2. Mulakan membaca blog popular kemudian tinggalkan komen pada lima blog popular ini.
3. Kemudian untuk setiap blog yang sudah diberi komen, cari pula blog lain kemudian tinggalkan tiga komen di situ begitulah seterusnya sehingga ia berkembang.
4. Buat template yang menceriakan dan bukan hanya mengambil template sedia ada.
5. Setiap hari pastikan anda membuat 10 catatan, setiap catatan disiarkan tiga atau empat jam. Ini bagi memastikan blog sentiasa menerima kunjungan.
6. Mendaftar dengan laman web Nuffnang untuk memastikan blog menerima iklan daripada Nuffnang.
7. Rajin serta tidak kenal erti putus asa.
Dulu pun Redmummy pernah dapat RM90.00…lama kelamaan makin naik…sehinggalah beliau dapat RM10,000.00.  Bukan terus naik yer..kena berusaha dari bawah..biar pelan-pelan macam siput yer..jangan mendadak macam naik roket…
upppp….mata terpejamlah pulak..
ambil dari blog daydeck

Ingat yer…Berblog bukan Goblok…

21 thoughts on “Tak tertunailah hasrat dihati/Kisah Redmummy

  1. alahai…rugi laa tak dpt tgk cite tuh. hari sabtu ni kita jumpa ye kak. insyaallah nak dtg 1st event dgn nuffnang nih. tp aduhhh..sy ni malu sket hehe.

  2. Ina….anak anie kata cerita tu best…tapi memang anie tak teragak nak pergi sebab hari sekolah…sesekali cik abang bagilah…tapi kalau selalu tentu dia tak bagiMengenai nak blog macam Red tu memang tak terdaya lah kita kan…tapi apa pun yang kita inginkan kenala usaha…

  3. tak per, moga2 ada peluang lain lagik :)hebatnyer redmummy, kagum kat dia. tapi dia pun ada iklan yang direct pegi kat dia… saya ni? huhuhuhu, sedih…. kena kerja ler sampai pencen

  4. salam perkenalan kak…sya kenalkn diri dulu saya dhiela..ermm sy silent reader blog akak..sronok tgok akak join event nunfang,dapat hadiah..mcm nk join je..tp sbb msih baru dlm dunia blog ni so xde la join..walaupun ade invitation dari nunfang..tp ape-ape pun nice to meet u kak..

  5. salam bean..ala mata dah rabunlah..tu sebab slh tgk date..salam ima..nak buat camner..benda dah jadi kan..sabar ajerlah.salam mama ju..sakit telinga ker..sakit mulut aje nak menyebutnya..sebab ada yg kata camtulah ina berani sebut tau.salam merahbaldu..bkn slh adamaya..tapi salah tenguk date punya pasal.salam aily..memang best kan redmummy tu.salam linn..ala apa nak malu..bkn tak ader hidung..nanti hai..hai..hai lah dgn akak yer..takut tak perasan nantilah pulak.salam ardinihumaira..memang best dpt jadi redmummy..semuga impian menjadi kenyataan.salam Anie..jgn kata camtu..manalah tau tiba-tiba kita semua boleh jadi cam dia..betul tak.salam momguess..bkn jawa ajer yg faham..org melayu pun ada yang fahamlah..salam JMR..aduhai samalah kes kita berdua kan..nak buat camner..benda dah jadi.salam Mak Su..bila bersara dpt jugak pencen..saya ni lagi tak ada apa-apa..salam Aus..apa nak buat..taik kambing bulat-bulat.salam tukang cerita..tq..duk kl ni byk skt event yg leh gi..klu duk jauh payahlah.salam matjoe..btl tu..lain kali blh pergi..kamu org pertama yg perasan.salam Dhielasinderela ..ooo terima kasih sudi jadi silentreader akak..kenapa tak join..rugi nya..orang lain berebut-rebut tau.salam paij 88..bukan tip akaklah..tapi tip dari redmummy.salam jai..bean tak ayam panggang satay sebab tak sempat nak buat..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s