My Favourite Sport

Ada 2 sukan yang kami  semua suka ..bowling dan bola sepak…
Suami akak tiap- tiap minggu main bowling…dia main memalam lepas balik kerja..tak penat agaknya..kami pulak main waktu siang..tak berani nak bawak anak-anak keluar malam..kalau sekali-sekali bolehlah…selalunya cuti sekolah.

 Kadang-kadang suami masuk tournament hari Ahad..kenalah akak ikut kan..sebab nak bagi sokongan..

yang best bila dia menang dapat hadiah…best..pernah dapat voucher..selalunya Jaya Jucso punya voucherlah..apasallah ek..akak manalah pernah menang..bukan pro lah katakan..baling bola pun selalu masuk longkang.

Sampai dia sanggup belikan Imran kasut bowling/bola bowling…nak suruh mewarisi bakat dari dia  kot.
Suami dan anak-anak akak pun suka juga  bola sepak…kalau hari cuti susahlah nak tenguk tv siaran astro .sebab mereka dah cakap…
hari cuti hari sukan..mak tak leh tenguk cerita astro..mak kena gi dalam bilik tenguk drama/cerekarama……ishhh sabar ajerlah..
Elok jugak tajuk ni sebab tahun ni kan World Cup kat South Africa. So memang pastilah  anak akak  keluar pagi-pagi lepak kat kedai mamak tenguk bola.

Ishhh bukannya dia nak gi surau ker buat solat tahajud…..suami akak pulak sanggup bangun pagi sebab nak tenguk bola jugak…pastu pergi kerja mata mengantuk…

Kalau akak marah anak keluar malam/pagi sebab tenguk bola kat kedai mamak…Anak akak kata… 
 Mak…kalau tenguk kat rumah tak best..sebab tak meriah….tak cukup korum nak jerit kuat-kuat..
 Suami akak sokong Brazil
Russhdi sokong Germany
Firdaus suka Belanda@Netherlands.
Kat  malaysia nie memanglah  famous pasal  bola dan  semestinya BPL (Barclays Premier Leagues)….Bila tenguk perlawanan bola ni kan …. kekadang anak dengan suami gaduh-gaduh….

Bukan gaduh bertumbuk tau..tapi gaduh-gaduh sayang..lawan cakaplah…. lebih-lebih lagi kalau team dia orang  tengah lawan sama-sama…. Yana pun suka tenguk BPL nie. Akak tak layan sangat..tapi bila dia orang jerit gol….akak jenguk la jugak..tunjukan jugak akak suka.

kalau tanya ramai orang …mestilah ramai yang  sokong Manchester United kan…tapi kat rumah akak kan memang tak suka langsung….sebab.

 suami dan akak suka Manchester City
 Russhdi pulak suka  Liverpool
 Firdaus dengan Yana pulak suka Chelsea.
Bila dah lepak reramai kat kedai mamak..ketiak mestilah di sembur dengan Adidas Action 3 kan..kang busuk pulak ketiak…takut pulak ada yang tutup hidung nanti .  Jadi lepas mandi kenalah sembur ketiak tau dengan Adidas Action tau..jangan luper!!!!!

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

9 thoughts on “My Favourite Sport

  1. Salam Kak Ina,sejak dua menjak ni anak sy si Danish yg sebaya ngan Imran pun bukan main minat ngan bowling. Mula2 auntie dia yg ajak terus kemaruk nk main setiap minggu. Tak larat nk layan dia sebab dia sorang je yg nak main, yg lain malas

  2. Salam K.Ina!!!Moga akak sihat…E-na minat juga main bowling saje utk berhibur ngan family..akak tau bowling centre kat sini kids friendly, kanak2 boleh jln je dah boleh main…sure tak masuk longkang punya dan boleh dapt points sbb ada disediakan box utk diaorg lepaskan bola bowling tu danlongkang di tutup…

  3. haahhha..keluarga kak ina ni unik lah..masing2 ada citarasa masing2 kan??*kak ina,dalam entry saya tu,yang nyanyi bukna saya,itu starrocker..hehe..mana mungkin suara saya macam tu..tu suara perempuan..suara starrocker lahh..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s