ADA APER DENGAN "Project Alpha" – uncovering Malaysia’s Top Blogger

Project Alpha adalah  Malaysia’s First  Online Tv Show tentang bloggers..dan rancangan  realiti  ni di cipta khusus untuk pasaran online untuk memberikan peningkatan atas peranan dan memperluaskan pengaruh blogger kesemua bangsa….ibarat 1 MALAYSIAN.
Project Alpha  yang kini sudah masuk minggu terakhir merupakan program realiti TV untuk memperkenalkan blogger-blogger top di Malaysia atau Malaysian Top Blogger. Kenapa pula ianya  di namakan  Project Alpha???.Berkemungkinan di inspirasikan dari huruf alphabet Greek iaitu  Alpha adalah huruf pertama…sesuailah dengan  nama projek ni..projek pertama…lepas ni mungkin ada yang ke 2…kedua apa pulak nama dia???tungguuuuu
 
Project Alpha  telah di ilhamkan oleh  Timoth Tiah Ewe Tiam iaitu pengasas Nuffnang. Apakah pula Nuffnang?????
Nuffnang.com  merupakan peneraju komuniti pengiklanan blog yang pertama di rantau Asia-Pasifik. Nuffnang.com kini mempunyai cawangan pejabat dalam 4 buah negara; Singapura, Malaysia, Filipina dan Australia. Nuffnang.com.my pula  dilancarkan pada 27 Februari 2007 dan di ketuai  oleh Timoth Tiah dan Cheo Ming Shen.
Dengan menyertai Nuffnang setiap blogger dapat menambah wang poket…ehmmm…..kalau bagi akak ibarat   wang dapurlah(saper yang nak bagikan duit kat kiter)…. jika meletakkan banner Nuffnang di blog masing-masing.  
Tapi dengan syarat kena daftar dulu.  Bila dah ada banner kat Nuffnang dan bila  pengunjung klik iklan yang keluar di banner Nuffnang tu…duit kita akan bertambah…walaupun mula-mula sikit macam akak ..0.25 sen ajer tapi makin lama …duit makin bertambah bila ramai yang mengunjungi blog kiter..tapi dengan syarat ek…kena rajin update dan pandai pulak tarik pembaca online sentiasa datang ke blog kita walaupun tak datang setiap hari tapi ada jugaklah jenguk tiap minggu.

Sambil berblog…dapat duit.(taklah orang kata bila berblog ni goblok (bodoh)..bukan akak kata yer…ada orang lain yang kata ..jadi sape yang belum daftar lagi silalah cepat-cepat daftar..nanti menyesal bila tenguk orang lain enjoy dapat cek dari Nuffnang.
Nuffnang jugak selalu buat peraduan yang best dan hadiah punlumayan…..Sape yang kaki wang rajin-rajinlah tenguk laman web Nuffnang sebab selalu ajer ada  tiket  wayang free (selalunya buat cerita sinopsis mengenai cerita yang ditayangkan) dan pastukan…. dapat jumpa member -member blog jika ada majlis tertentu yang di adakan dari  masa ke semasa…masa akak pernah gi di Apartment dan di Pavillion..saper tak nak makan free kan…
Jadi apa tunggu lagi...jom...jom...jom sertai Nuffnang..macam  slogan dia   Making Blog Advertising Fun For Everyone
Dengan  Project Alpha kehidupan  seorang blogger akan di singkap/diselak  dan memaparkan kehidupan sebenar di sebalik tabir  seorang blogger  dalam kehidupan seharian mereka dan setiap dari blogger yang telah di pilih akan di temubual dan di tunjukkan apa yang selama ni menjadi rahsia dalam  siri realiti ni.
Rancangan ni di hostkanoleh JOJO STRUYS
(jojostruys.com), dan telah  di siarkan  di www.nuffnang.com.my/projectalpha dan  www.hitz.fm pada  setiap hari selama 7 minggu mulai dari tarikh 18hb. September 2009.
Blogger yang terpilih bagi 
Seasons  1 Featured Blogger
Rasanya ada yang dah kenal blogger ni kan….pembaca blog mereka mencecah ribuan orang….tulah salah satu sebab mereka di pilih dan pendapatan mereka pun lumayan.
Dalam Project Alpha ni setiap dari bloggers  yang terpilih didapati   mempunyai cara tersendiri dan unik apabila mereka berblog dan masing-masing mempunyai aura   untuk menarik perhatian pengunjung agar datang ke blog mereka.  Setiap  dari mereka  mempunyai  gaya tersendiri dengan memaparkan pelbagai topik seperti hiburan(entertainment), berita selebriti(celebrity news),  fesyen terkini (fashion trends), perjalanan  (travelling).
 Dalam rancangan secara realiti ni …kehidupan mereka akan di intai dan di terjah..(.ingat Melodi ajer ada Terjah) dan membongkar  disebalik wajah nyata…….seperti  siapakah mereka, dimana mereka tinggal dan siapakan sumber inspirasi mereka.? Mereka jugak ada memberi tip-tip bagaimana  untuk berblogging  dan bagaimana mereka dapat  menarik perhatian jutaan pembaca online setiap hari dan memastikan agar pengunjung agar sentiasa datang ke laman web mereka.  Bukan senang tau nak tarik orang datang..pokok pangkal kenalah berusaha sikit…
PENAJA UTAMAPROJECT ALPHA
ADIDAS ACTION 3
  • INTENSIVE
  • CONTROL
  • SENSITIVE
  • FRESH
  • PURE
  • PRO LEVEL
  • PROTECTION AGAINST PERSPIRATION FOR ATHLETES ONLY!
  • ANTI -WHITENING
  • 0% ALCHOHOL
MORE INFORMATION
  • Up for 48 hours of protection against perspiration
  • Anti Whitening
  • 0% alcohol-PH Respect-Dermo Tested
JOJO PUN GUNA JUGAK

ABANGNARA PUN SAMA(releven ker akak panggil abangnara…ahhhhh pedulilah)

betul kan abang nara ..pakai  
ADIDAS ACTION 3 
ni ketiak bau wangi dan kering….terasa kesegaran sepanjang hari… kan..kan..kan…tak percaya???
gi tanya kat abangnara

  PENAJA LAGI


Jangan luper saksikan rancangan realiti  yang menarik ni…..dan tentu semua suker tenguk video -video yang di tayangkan..akak dah tenguk dah..
akak suker tenguk video tentang  Redmummy ..bagaimana seorang ibu yang berkerjaya pun boleh berblog (tu orang yang kerja..housewife cam akak ni takkan tak leh buatkan) dan dapat income banyak dengan berblog ajer..pastu part yang paling  best bila redmummy membebel  kat anak lelaki dia masa nak gi sekolah…anak dia boleh cakap cina sebab sekolah kat sekolah cina…
biasalah tu kan kalau seorang ibu tak membebel .taklah di panggil se orang ibu…dan dapat tahu tips yang beliau amalkan bila berblog.
 dan Beautiful Nara …ohhhhh rupernya dah ada aweks cun ruper…mula-mula pelik jugak bila dengan nama blog beautifulnara ni…macam nama perempuan…rupernya lelaki sejati..best ooo jumper mereka ni sebab akak dah pernah bertentang mata dengan mereka..pastukan mereka ni ramah tamah dan suker pot pet ..pot pet macam akak jugak..
….sekarang ni kehidupan sebenar abangnara telah terbongkar…dulu dia selalu gosip artis…sekarang ni dia pulak yang di gosip…kah..kah..kah..tapi rasanya lepas ni lagi ramai yang datang ke blog beautifulnara ni.
TIP DARI BEAUTIFULNARA
  • tulis apa sahaja yang terfikir di kepala dan jangan peduli apa orang cakap…kalau orang nak kutuk..kutuklah …buat derk ajer udahlah.
  • jangan menulis bahasa baku seperti dalam surat khabar. Pembaca tak sukerlah bila guna bahasa camtu…
  • jadilah  seorang blogger yang sekali-sekali buat gila-gila  dan biar pembaca seronok  membaca blog kita…kiranya dapat menghilangkan tension bila baca lawak jenaka yang kita tulis. 
  • Kalau saper-saper nak tahu macammana nak tau tips camner nak tarik  ribuan pembaca online datang ke blog masing-masing silalah gi ke  dan tenguk dan dengar tip-tip yang mereka bagi…akak dah tenguk dah..jadi akak dah tahu dah tip dari mereka..lepas ni bolehlah di praktikkan….mana tau lepas ni rezeki akan bertambah.

JOM …JOM…JOM GI KE 
www.nuffnang.com.my/projectalpha

18 thoughts on “ADA APER DENGAN "Project Alpha" – uncovering Malaysia’s Top Blogger

  1. salam daydeck 86…alahai terpaksalah promote sebab akak dah dapat macam-macam..akak tak guna aircond tau..akak guna jet punya kipas…lagi sejukkkksalam catlina..cuba nasib ajer..ada rezeki adalah yer..salam kak chik…muga masinlah mulut kamu tu…tapi kan rasanya ramai lagi yang fofolur dari akak lah..

  2. It takes me a week to build my little [url=http://www.drawpencilportrait.com/]website[/url] . It looks heinous and poor so i prerequisite your admonition to improve it. Valid delivery your innuendo here. Thanks a lot.

  3. It takes me a week to build my little [url=http://www.drawpencilportrait.com/]website[/url] . It looks heinous and poor so i prerequisite your admonition to improve it. Valid delivery your innuendo here. Thanks a lot.

  4. I pine for to demand you how long a heydaydo surf internet a day?And what are you doing?Working, chating, searching inexperienced information?And what your [url=http://www.panasoniclumixbatterycharger.com/ ]favorite site[/url]?

  5. I pine for to demand you how long a heydaydo surf internet a day?And what are you doing?Working, chating, searching inexperienced information?And what your [url=http://www.panasoniclumixbatterycharger.com/ ]favorite site[/url]?

  6. What amount can an agency legally cost you to let an insurance policy holder out of his insurance?Simply how much does your company cost when somebody chooses to terminate and how much pressure would you use to maintain them?What are some tips something like that we can say if our customer has several months left on his present automobile insurance policy? Surely, many of us are not going to hold back until his renewal comes due every time.

  7. What amount can an agency legally cost you to let an insurance policy holder out of his insurance?Simply how much does your company cost when somebody chooses to terminate and how much pressure would you use to maintain them?What are some tips something like that we can say if our customer has several months left on his present automobile insurance policy? Surely, many of us are not going to hold back until his renewal comes due every time.

  8. I've ever liked things like sand clocks, lava lamps, and the like to type of fair-minded dissipate in days of yore staring at it as a formality of catharsis. In a course, it helps me with meditation, to free lay stress and decent fantasize fro nothing. That's why since I was a kid, a substitute alternatively of dolls and cars I've always at ease more of such pieces like sand clocks, lava lamps, dulcet boxes etc. So I was most charmed when I base the[url=http://www.dealtoworld.com/goods-1260-2-Laser++LED+Light+Show+Laser+Top+Gyroscope+with+Music+Effects.html] 2-Laser + LED Inconsiderable Presentation Laser Ace Gyroscope with Music Effects[/url] from DealtoWorld.com under the Toys section. It's like a musical caddy, a spinning exceed, and a berate verify all rolled into one. Which is prodigious amusement! The gyroscope pleasure concoct object of about a minute. The laser light pretension with accompanying music makes this gyroscope a very unequalled toy that my friends get also been most amused with.My dogs are also fair eccentric around the laser gyroscope I got from DealtoWorld.com. They unceasingly follow the gyroscope as it spins, although at first place they kept barking at the laser diverting dismiss boast, and also because it produces music. But after they got used it, they've stopped barking but just maintain following the gyroscope whenever I start spinning it. Kids are also unbelievably amused by it. On occasion it's proper to maintain entertaining toys throughout the house so that you can pull out the small on while the kids are being amused or playing with it while you count prepare scoff or sock changed. The gyroscope is inseparable such play with with this purpose. The gyroscope I bought from DealtoWorld.com has a dragon as a map on it, and produces a dainty accompany with red, obscene, and unripened colours. Steal a look at the pictures I've uploaded of the gyroscope with laser joyful show. The music produced from the gyroscope is not that enormous but good enough to treat any new guest to the house. The gyroscope is red and jet-black, making it look exceedingly imperturbable, and to some virile with that dragon imprint. The music flare plain gyroscope runs on 6 LR44 batteries, which are replaceable anyway. I've also euphemistic pre-owned this gyroscope to surprise my girlfriend during our anniversary celebration. I did the cheesy thing of decorating the hostelry elbow-room with roses and when I led her in, I started up the gyroscope as correctly so that the laser insight clarify produces a ideal effect. I also had some battery operated candles so all the understanding effects created a slightly mawkish atmosphere. She loved it, at near the custom, to my relief. I also bought the candles from DealtoWorld.com. These days it seems to be my non-performance shopping put for all gifts and ideas in compensation fancied occasions. Since Christmas is coming, this laser light make clear gyroscope can perhaps be a superb Christmas give-away looking for the toddler or neutral the pet! Alternatively, the gyroscope can altogether be a nice addition to the established Christmas decorations. I can imagine placing it just about the Christmas tree and peradventure spinning it when guests reach in the house. Looks like [url=http://www.dealtoworld.com]DealtoWorld.com[/url] is getting my duty anyway again!

  9. I've ever liked things like sand clocks, lava lamps, and the like to type of fair-minded dissipate in days of yore staring at it as a formality of catharsis. In a course, it helps me with meditation, to free lay stress and decent fantasize fro nothing. That's why since I was a kid, a substitute alternatively of dolls and cars I've always at ease more of such pieces like sand clocks, lava lamps, dulcet boxes etc. So I was most charmed when I base the[url=http://www.dealtoworld.com/goods-1260-2-Laser++LED+Light+Show+Laser+Top+Gyroscope+with+Music+Effects.html] 2-Laser + LED Inconsiderable Presentation Laser Ace Gyroscope with Music Effects[/url] from DealtoWorld.com under the Toys section. It's like a musical caddy, a spinning exceed, and a berate verify all rolled into one. Which is prodigious amusement! The gyroscope pleasure concoct object of about a minute. The laser light pretension with accompanying music makes this gyroscope a very unequalled toy that my friends get also been most amused with.My dogs are also fair eccentric around the laser gyroscope I got from DealtoWorld.com. They unceasingly follow the gyroscope as it spins, although at first place they kept barking at the laser diverting dismiss boast, and also because it produces music. But after they got used it, they've stopped barking but just maintain following the gyroscope whenever I start spinning it. Kids are also unbelievably amused by it. On occasion it's proper to maintain entertaining toys throughout the house so that you can pull out the small on while the kids are being amused or playing with it while you count prepare scoff or sock changed. The gyroscope is inseparable such play with with this purpose. The gyroscope I bought from DealtoWorld.com has a dragon as a map on it, and produces a dainty accompany with red, obscene, and unripened colours. Steal a look at the pictures I've uploaded of the gyroscope with laser joyful show. The music produced from the gyroscope is not that enormous but good enough to treat any new guest to the house. The gyroscope is red and jet-black, making it look exceedingly imperturbable, and to some virile with that dragon imprint. The music flare plain gyroscope runs on 6 LR44 batteries, which are replaceable anyway. I've also euphemistic pre-owned this gyroscope to surprise my girlfriend during our anniversary celebration. I did the cheesy thing of decorating the hostelry elbow-room with roses and when I led her in, I started up the gyroscope as correctly so that the laser insight clarify produces a ideal effect. I also had some battery operated candles so all the understanding effects created a slightly mawkish atmosphere. She loved it, at near the custom, to my relief. I also bought the candles from DealtoWorld.com. These days it seems to be my non-performance shopping put for all gifts and ideas in compensation fancied occasions. Since Christmas is coming, this laser light make clear gyroscope can perhaps be a superb Christmas give-away looking for the toddler or neutral the pet! Alternatively, the gyroscope can altogether be a nice addition to the established Christmas decorations. I can imagine placing it just about the Christmas tree and peradventure spinning it when guests reach in the house. Looks like [url=http://www.dealtoworld.com]DealtoWorld.com[/url] is getting my duty anyway again!

  10. [url=http://www.kamagrashop.pl]viagra[/url], thwart my site. If you are interested in guardian, get the drift [url=http://www.4uescort.de]huren[/url] or [url=http://www.escort4u.pl]ogloszenia towarzyskie[/url]

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s