Ayam Penyet Asli Jawa Timur

Balik dari republic di sunway lepas pelancaran blueberry tu..kami tak  makan apa-apa..malas nak makan dalam sunway pyramid…

 bila nak keluar ke federal highwah nampaklah papan tanda ni..ajak suami akak singgah…
 memang macam nilah kat  jakarta setengah rumah makan (restoren)bila kita nak order..kena tulis sendiri…kalau salah hantar ataupun salah order kita tak leh salahkan pelayan kat sini..kiranya tanggung sendirilah…
akak nak try ayam penyet…walla sedap tau…sambal dia..waduh pedas bangat…di campur dengan cabai rawit agaknya (cili api) berasap lidah dan telinga …pastu ada lalapan (sayur kangkung)
 suami akak makan gado-gado…pun sodap…

firdaus dan imran pun order yang sama..tapi imran bising sebab tak ada kuah..terpaksalah order sup daging lembu….sedap jugak sup dia…pastu order es teller (air batu campur) memang puas hati…macam-macam ada…berbaloi…

puas hati sungguh…sesape lalu kat situ dan perut tengah lapar…akak cadangkan gi kat sini…

10 thoughts on “Ayam Penyet Asli Jawa Timur

  1. heee….rasa cam nak majuk ngan ina,watper la kasi kaya ngan org indon tuh? kan byk lagi makanan org kita?hehee…yg akak sesibuk pesal kan? bukannya ina mintak belanja kat akak, tol tak?sesajer teremosi ngan perangai indon, kutuk2 kita tp kaut hasil kat kit gak kan?kan?ina toksah amik ati kat akak heh…

  2. salam hasni..gilah sana kalau nak rasa..salam aNIe..anak panggil bubur caca sebab macam-macam ada kat dalam tu..salam linn..nanti klu turun ke kay ell akak bawak kamu tapi syarat kamu belanja akak..deal tak..salam ijan…tak sama tau mcm resepi ayam penyet tu..beza memang berbeza..tapi kamu duk jauh..kenalah buat sendiri kan..

  3. salam gerau..kat bandar sunway tapi arah nak balik ke kuala lumpur..tepi jalan pun nampak..oh ye ke sya..ina memang tak pernah tau msk ke kopitiam..sebab tu tak tahu.. ina pun suker es teller dan alpukat…sedap..salam queenjah…alahai tang makan tak ingat pun pasal tu..kamu sound baru akak teringat..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s