Buka Puasa Bersama Bloggers Nuffnang

cam biasa ek…tahan nafas..sape semput akak tak tahu..kan akak suka letak gambar banyak-banyak


 Kami sekeluarga bertolak dari rumah dalam pukul 5.30 petang…semua pergi…tapi suami akak gi ke masjid as syakirin di klcc….dia malas nak join…ingatkan nak bayar si i mran dan ira…rupernya kena duduk asing-asing…member nuffnang kena duduk di tingkat atas..imran dan ira kena duduk makan kat bawah…takkanlah nak biarkan mereka berdua kat situ..bahaya….macam-macam orang yang ada di luar tu..kang kena culik kang,,baru akak menangis hilang 2 orang anak…

 Ucapan dari wakil  nuffnang Nicholas nasib baiklah dia cakap pendek aje   (dia cuba speaking malay..tapi kelakarlah….translate tak betul..kami suruh dia speaking omputihlah pulak…)entah kenapalah gambar akak ni  semua gelap…….
Terpaksa bincang dengan anak-anak….sape yang nak bawa imran gi makan bukak puasa kat luar…nasib baiklah firdaus beralah..dia bawak adik dia makan kat tempat lain…tak berbaloilah bayar buffet…seorang RM49++ dan kanak-kanak R19++….mereka makan kat burger king kat dalam klcc..yang tinggal akak, russhdi dan ira.  Kesianlah macam tu…lagi pun imran tak boleh joint kat sini…sebab dia bawah umur.

Bersama dengan rina orang dari nuffnang…cun kan dia ni…

pastu kena pakai badge ni..oleh sebab gambar tak berapa cun…mungkin sebab anak yang ambil kot..akak minta kebenaran dengan tuan punya blog sawanila.com.nak ambil gambar dari blog dia..

bloggers  jugak ni..tapi duduk kat meja lain…

ira yang malu-malu

 heldi …daydeck 86..partner dengan russhdi…..dia tak ada partner…jadi akak suruh jadikan russhdi partner dia… sessi perkenalan dengan Nicholas Chay  (dia tanya apa nama blog kami)

tersenyum gembira russhdi dapat join kali ni..

 kat meja ni..daydeck86, yuyun, nadrah, nan, fana, mezah , akak dan ira…dan russhdi
 masa baru sampai…macam biasalah akak ni..pot pet..pot pet…berkenalan dengan bloggers yang umur lebih kurang sebaya dengan anak anak akak yang tua..

 bersama fana dari blog http://alamfanacinta.blogspot.com/s(wah..mentang-mentanglah tengah ehmmm…nama blog pun ala-ala ke situ jugak..jangan marah..).…nasib baiklah fana ni riuh rendah macam akak jugak…seronok jumpa member baru ni…

seronok ira dapat join sama…kasi can ira join…kebetulan dia balik tiap-tiap minggu…dah rezeki dia dapat gi ke sini…..

Antara kueh mueh yang di sediakan..kueh serimuka…akak tak pandang pun …sebab dah biasa jumpa (ewah eksyen)

Puff ni  ni memang sedap…akak ulang makan ni aje..makan makanan yang jarang kita buat..kalau yang biasa akak tak pandang sangat…

antara pencuci mulut..bila balik dari solat..tinggal sisa ajelah..

Untuk berbuka kami makan karipap dan puff dulu…minum air sikit dan terus gi solat kat surau kat bawah dulu..

yang ni pun sedap….macam cream di campur dengan buah strawberry….dan coklat
tu pun sedap….
 makanan yang disediakan…tenguk qualiti gambar dari sawanila .com. dengan gambar yang akak ambil…orang prolah katakan…ikan  bawal dan ayam pedas

ayam lagi…..ayam bakar…..byk lauk ayam…macam-macam yang mereka masak….kalau tak  ada ayam tak sah…

sayur ni bila akak nak makan dah habis da…..

 ni pun tak sempat merasa..nasib baik tak kempunan..

ada kuewtiaw , bihun dan mee sup dan kari
air lemon ….sedap…..
pas tu ada air sirap bandung…dan air sirap…yang tak best sebab tak ada air panas..akak memang dah biasa minum air panas
kerabu mangga
 
russhdi punya 


 
tengah makan baru teringat nak snap..sebelum tu makan nasi sikit dan ayam pandan..

 
ada jugak kerabudan salad..sesuai untuk yang berdiet…akak taklah.. 

para blogger bersama partner  beratur ambil makanan sebelum azan berbunyi….
suker akak tenguk gambar imran kad blog sawanila ni…
 oppp mata stimlah pulak…
my anak bongsu akak anak buntut...bukan senang nak dapat pic macam ni…

imran join balik lepas makan burger king…abang dia nak gi solat…comotlah pulak gambar ni..kesian si imran ni..tapi dapat jugak dia merasa makan spageti dan mee sup..

nasib baik ada muka firdaus..at least ada bukti dia ada datang ke event ni
 
 lepas makan-makan ada pulak games…patutnya sape yang tak dapat sambung kena denda..tapi masing-masing tak nak…akak dah suspen..malulah kalau kena denda…lelama .main aje untuk suka-suka..
1 ekor katak  masuk dalam air …..pop….2 ekor ikan (bukan ikan ma..tapi katak…tq fana..ingatkan akak…luperlah) masak dalam air pop..2 ekor katak  masuk dalam air..kena ulang 2 kalilah pulak..lelama semua luper…tak sempat kira..


lelama masing-masing terpinga bila sampai 8 ekor katak  masuk dalam air..pop…pop..semua dah bantai gelak.. 


russhdi di keliling oleh aweksss..glamour dari mak dia…ashik muka dia aje…puas kena kutuk kat blog orang lain…

 
oh bulan cuba menyembunyikan identitinya..tetapi…dah tak leh sorok dah..semua dah tahu..

beza antara gambar akak dan gambar pro

lepas tu sessi bergambar, klik sana…klik sini…perasan macam orang glamourlah pulak..


russhdi bila orang ajak ambil gambar…dia yang terlebih..macam mak dia jugak…like mother like sonlah..

 kesian imran bila firdaus habis solat….dia kena ikut abang dia keluar…nak gi ke toys &rs…nasib baiklah muka dia happy….sebab dapat jugak merasa apa yang akak makan…

boleh dikatakan semua muda-muda lagi..yang paling jadi perhatian mestilah tuan punya blog oh bulan…ala cerita gosip artis tu..(tengah buat peace)..akak dah pernah  jumpa dia masa event ogawa tu…tapi masa tu akak tak kenalkan dia..akak yang paling senior
lawa sungguh kualiti gambar kamera mahal…
Bersama masviona.com…
Ada yang kenal dan ada yang tak kenal lagi...baju orange tu
  sumijelly
 
 opppp belum ready lagi…
sebelum balik macam biasalah…gambar beramai-ramai

macam biasa…no camera please….poraaah…orang lain ambil dia boleh senyum lebar…bertuah punya anak...
nilah cameraman yang baik hati bagi akak ambil gambar dari blog dia…nasib baiklah ada jugak muka dia…kalau sape-sape nak tenguk lagi gambar yang happening gilah ke blog beliau di sawanila.com under SawaGallery

terima kasih sekali lagi..lain kali mintak gambar lagi…

29 thoughts on “Buka Puasa Bersama Bloggers Nuffnang

  1. membayangkan kalau rushdi dah ade belog sendiri.. mesti penuh gamba die.. hehe..apepun, bergigam adelah amalan yang menyeronokkan!jadi, jom bergigam!! hehe..

  2. wah…dh update yek..ala..x per…walaupun kamera murah..still leh nampak kan gmbr nya..hehehe…x derla gelap mana pun..ok jer la kak ina..anak kak ina dh mcm mak dia..pantang nampak kamera..standby jer..nice to meet u too kak ina..lain kali kita borak lagi yek..

  3. salam ain..memang meriah…meriah dengan makanan dan orang-orangnya..salam dd..memanglah best..angkut semua anak…salam ungku nor…tak check kat event nuffnang kot..lain kali kena bukak selalu..

  4. salam teha…tq lah bagi penghargaan cam tu..salam Dyalycious..lain kali kalau ada rezeki..kita saling sapa menyapalah ye..salam yuyun..dia tak minat nak bukak bloglah…gigam tu apa ke bendanya..

  5. salam Kheirul..klu event kecik..tak yah panggil kamu..klu anak kawin lehlah kot..tgk price ye..salam ♥♥relyza♥♥..akak yg paling senior dan paling semangat kamu tak perasan…adusss..tak apa..lepas ni klu jumpa kita saling sapa menyapa ek..

  6. fuh!! besh…. sy pon kalo g tmpt2 mcm neh, x nk der mandang kekuih paso ramadhan neh…. nk belagak gaks… sy dok ulang mender2 yg x penah jmpa…nyam3!! yg pasti, meja dessertlah akan selalu menerima kunjungan sy….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s