Mochacino aka ice blended

Buat mochacino aka ice blended ni hari selasa rasanya…hari minggu lepas imran ikut abang dia gi pasar ramadah beli kueh…memang akak tak pernah buat kueh bulan puasa…semua beli…imran nampak ada orang jual ice blended ni..abang dia tak layan…buat apa nak beli…nanti sampai kat rumah cair…tentu tak sedap…baik buat sendiri kan…

Bahan-bahan :

  • 1 peket nescafe 3 in 1
  • Susu pekat manis -kali ni tak letak
  • Susu cair / susu segar (kena pandai ejas lemak dan manis dgn susu manis)
  • Whipped Cream
  • 1/3 cawan air panas
  • Serbuk kayu manis-tak letak sebab anak akak tak suka
  • Air batu (jika mahu)-akak letak..kalau idak tak jadilah ice blended..
  • coklat rice/coklat urai (kali ni akak pakai coklat chip)

Cara-cara

1. Bancuh nescafe dan air panas hingga sebati.
2. Masukkan susu cair kemudian kacau lagi.

3. Lepas tu masukkan whipped cream , coklat chip, air batu dan bahan diatas ke dalam blender dan blender sampai hancur.
4. Kemudian masukkan coklat chip dan blender sampai halus dan bolehlah dihidangkan. Taburlah coklat chip buat hiasan.

Tertunailahhasratdihati imran dan ira dapat minum ice blended ni…kan best mak buat dari beli..akak puji diri akak sendiri…

One thought on “Mochacino aka ice blended

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s