Gift dari jepun

Semalam akak dapat parcel …. dari ielaz…yang merantau kat jepun tu..dari http://sakuraku.blogspot.com/…sekarang agaknya dia masih ada di malaysia…

Walaupun gift dari Jepun tapi beliau pos dari pontian, johor..nilah kotak hadiah tu…cute kan…

Nilah isi dia…

Dan ni..

Tapi akak tak tahulah apa kegunaan alat ni…tolonglah sape yang pandai baca tulisan jepun ..tolong translatekan….hi..hi..hi..

Terima kasihlah ielaz kerana bersusah payah bagi parcel ni….tapi tak jumpalah dia..sebab masa yang amat mencemburui beliau…balik pun sekejap aje..

post signature

11 thoughts on “Gift dari jepun

  1. slm k.ina..selamat berpuasa utk k.ina n family..lau x clap sy benda 2 acuan utk telur..nnti telur kan jd bentuk mcm acuan 2 la.cute telur 2 nnti akk.biasa telur rebus bulat kan,dh pkai benda ni leh jd bentuk mcm2.lain la ckit..mar prnah tgk dlm blog akk2yg duk Jepun..telur rebus bentuk kereta pun ade akk.pasni gerenti cute telur rebus akk.hehehhe..

  2. salam kak ina..Cute kak benda tu, saya ada 2 ketul, kak hani (Ringo MyResipi bagi) kalau akak masukkan telur rebus dalam tu (tapi telur tu mesti kupas masa panas2, sebab kalau telur panas, dia masik lemah gemalai dan gedek2 sikit, jadi tak mudah pecah), pastu bila dah sumbat dalam acuan, then tutup, rendam dalam air sejuk, nanti bila bukak telur tu dia berubah wajah ikut acuan…seronok kak, budak2 suka, kalau atok budak2 tengok, depa mengucap!!!!…hehehehe

  3. salam mummy 2 Haqq..tulah pasal akak tanya kat blog ni..kotlah ada yang tahu..salam cik mar…selamat berpuasa jugak buat kamu dan family..wah terror jugak kamu ni ..tahu hal ni semua..akak jugak yang tak pandai..

  4. salam jugak buat kamu mat gebu..terima kasih bagi tuturiol tentang hal ni..nantilah buat..gelak akak baca statement..klu atok budak tenguk..takut yang sakit jantung terus pengsan…salam ijan..mana ada bentuk kereta..dapat bentuk ni pun dah syukur..

  5. salam kak..waa..dah dapat parcel ek..alahai kak bende kecik jek..hihihihihi… kalau nak guna bende tu ikut mcm yg uncle mat gebu tulis..mmg camtu lah caranya..nnt telur jadi cute sgt kak…nnt buleh la akak buat n3 resepi baru..kite baru sampai dari malaysia..abi iman positif influenza..huhuhuhu

  6. hihihihihi..akak, kite pun tak sabo nk tgk resepi br akak…alhamdulillah abi iman dah semakin ok..iman pun dah tak demam lg…tggl kite je belum kene lg ni…harap2 penyakit ni takmo kat kite

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s