Gambar Majlis Merisik

sebelum di sarungkan cincin

Masa buat N3 pasal majlis merisik tu tak ada gambar…kamera anak perempuan akak bawak gi ke kolej dia..malam tadi baru dia transfer gambar guna ym kat abang dia..nak suruh akak…mati kutu lah dibuatnya…senangkan zaman sains dan teknologi ni…

Gambar ayam ni pun ambil gambar masa dah balik rumah…malam tu penat..masukkan dalam peti ais..pagi barulah snap gambar…kari yang beku…akak panaskan balik.

Anak buah yang kena risik….tengah sibuk menyusun cawan nak hidangkan pada bakal keluarga suami.

Antara buah-buahan yang di bawak oleh rombongan lelaki….akak ambil buah mangga dan buah prunes..tak ambil gambar buah dalam bakul…lupalah pulak..ada buah rambutan dan buah manggis.

Gambar kat ruang tamu..di mana majlis berlangsung…anak dara akak malas nak ambil gambar..dia malu…kang orang kata dia pulak yang kena risik…nilah satu aje gambar yang dia snap…akak yang sibuk mengalahkan kakak ipar…

16 thoughts on “Gambar Majlis Merisik

  1. akak…kalo nk datang sms saya yer.. 017-3617857 (ni nombor yg betul, ari tu silap, letak 012, padahal 012 tu hb saya punya call, nombor lebih kurang sama..) sms yer,,sbb kalo call memang tak dapat sbb saya dh set kat hp nombor luar takleh masuk…..datang yer…nanti kita sembang panjang2.

  2. salam umi_e…selalunya yang jadi jurucakap orang lelaki kan..akak ni jadi mak cik kepoh udahlah…salam fida..akak dah sign lah guest book kamu tu …mungkin kamu tak perasan kot.salam nur nina..tak pernah lagi tau orang merisik bagi gelang..pasal gelang tu mahal..org selalu bagi cincin belah rotan ajelah…klu gelang tu masa akad nikah bolehlah…itupun kena share tau..kalau idak pokailah sang suami..kena hutang dengan along…time kamu nikah nanti lagi mahal hantaran..bakal doktorlah katakan..entah-entah masa tu RM15,000 atau pun Rm20,000.00..alamak terlebih sudah…

  3. salam noorma..insyallah kalau ikut plan nak gi sekejap kat umah akak..jadi tempuh rumah kamu dulu..tulah pasal nak singgah..salam maz..dah jadi orang tua (eh..eh,,ye ke ni) memanglah bzzz..anak buah ramai yang dah jadi anak dara dan anak teruna..almaklumlah adik beradik suami 12 orang…anak buah akak pulak banyak yang dah anak dara/teruna..

  4. k.ina..eiyda ingatkan anak akak td yg merisik..heheh..ohh anak buah yer..ok la tu dah ada pengalaman senang la nanti k.ina..tahniah diucapkan pada anak buah akak!!🙂

  5. salam eyida..anak akak belajar pun belum habis..mana boleh..nak bagi makan anak dara orang mcm mana..biarlah dia bekerja dulu pastu mak dia merasa duit sahamlah pulak..salam linn…ayam tu kakak ipar order..bukan masak sendiri..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s