Jemputan kawin dan jalan-jalan

Hari Ahad lepas pergi pulak ke USJ 4…ada jemputan kawin…kami pergi berempat beranak aje…pengantin lelaki baru balik dari uk dan pengantin perempuan buat housemanship kat hospital kajang..lepasan dari um…..klu tak silaplah…cinta dari sekolah dan berakhir di jinjang pelamin…alhamdulliah dah jodoh mereka..semuga berbahagia ke akhirnya.

Baru teringat nak ambil gambar makanan…

Lepas makan nasi .. pencuci mulut nenas dalam tin…bestkan…lain dari yang lain..

Macam biasalah…ambil gambar…

Muka yang susah nak senyum..puas dah akak lebarkan bibir tapi muka mcm garang jugak..belakang tu mak pengantin lelaki..

Semua warna meron(betul ke eja ni)

Abang member uana yang kawin..dia satu kolej dengan yana..

Dapatlah rasa kek perkawinan..sedap…

Kat rumah baru teringat nak ambil gambar bunga pahar … yang best tu telur pindang..bapak pengantin orang johor…dalam kotak tu mereka bubuh coklat nips yang besar…good idea bagi sape yang nak buat kerja kawin…senang dan ringkas…nasib baiklah anak akak belum ada yang nak kawin…klu idak akak buat cam ni ajelah…

Dari situ kami ke putrajaya…saje nak jalan-jalan…nak hantar yana balik ke kolej..rasanya cepat sangatlah pulak.

kebetulan ada pulak acara ni…

Banyak jugak peserta yang mengambil bahagian..

Salah satu pasukan yang mengambil bahagian..banyak orang putih

Kuat jugak kumpulan pink ni…semuanya perempuan…campur tua dan muda..

Tak perasan dari kumpulan mana…tengah panaskan badan…

Baru nak mula..tunggu vip…peserta baru nak bersiap sedia.

Belum mula apa-apa..kami jalan-jalan..rupernya kat tepi tasik ni ada tempat budak-budak boleh mandi..lain kali bolehlah ajak imran mandi kat sini..

Yang ni kena bayar…tulah sebabnya tak ada orang … nak masuk kena RM3.00..

Dah mula mengayuh….

Peserta yang bersedia sedia nak berlepas…..tak snggup nak tunggu …panas…baru pukul 3.00 petang…berpeluh atas bawah…dahlah pakai baju kurung…terus hantar yana be bandar baru salak tinggi…lepas balik semula ke rumah…selalunya sampai ke rumah waktu malam…kali ni belum maghrib dah sampai balik ke rumah…

Malam…makan maggi aje…

2 thoughts on “Jemputan kawin dan jalan-jalan

  1. bukan meron kak..maroon! keh keh..kak, meh le jumpa ai. leh ajarkan akak sengeh. Aku ni plak dah terlebih sengeh lak. cam nk rabak mulut!😛

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s