Roti Pattaya??????

Dapat resepi ni dari rumah ungku nor ….terima kasihlah bagi resepi kegemaran anak bongsu aka anak bontot dia…akak memang tak pernah buat breakfast macam ni..kalau makan nasi pattaya tu pernahlah……resepi mi memang simple dimple cara nak membuatnya.

Mula-mula pukul telur 2 biji..masukkan secubit garam dan lada putih dan sedikit mentega..mcm nak buat telur dadar..pastu tuanglah kat atas kuali tak melekat (kuali biasa pun boleh) pastu bubuhlah sekeping chesse.

Bila cheese dah cair sikit barulah diletakkan roti…tunggu sekejap barulah di bungkus macam nasi goreng pattaya tu..

Bila di siap di bungkus boleh di makan dengan mayonis dan cili sos..ehmmmsedap..

One thought on “Roti Pattaya??????

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s