Dapat Harta Pusaka

Mak tanya………….

Ngah (panggilan akak)…nak tak pinggan mangkok lama?

Mestilah nak…mak nak bagi semua ke? abah tak marah ke nanti? (abah akak macam akak suka kumpul barang lama..akak ni terikut perangai dialah kot)

Ala abah tak kisah…benda ni duduk dalam kabinet aje…mak nak kemas ni..

Mak nak bagi sape lagi…

Nak bagi alan (adik ke 3)…along dan ayoi (adik bongsu) tak minat benda lama ni…

Pinggan lama ni dari sini

mak masa muda selalu minum tonik cap gajah..jadi dapatlah hadiah sudu ni..tapi sayang tinggal satu aje

Pinggan dari sini tapi pisau tu dari england…

kat depan

kat belakang


dulukan abah akak kerja kat kedutaan british…gambar kawin putri diana pun akak ada simpan…black and white lagi…

ni pinggan pyrex made in england..mak bagi 6 keping

yang ni mak bagi satu aje..kat rumah abah ada lagi…tenguk kat amcorp mall di petaling jaya satu pinggan ni mahal giler…

seronok memang seronok…tak dapat pergi ke England tak apalah..janji ada benda dari england..

lepas dah dapat tak tahulah pulak nak letak kat mana…alamat kena cari almari baru..tapi kat rumah ni dah byk perabut…sarat bebenar…

nantilah…nak kena simpan baik-baik ni…kira harta pusaka…

4 thoughts on “Dapat Harta Pusaka

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s