Bingka Jagung

Pergi ke rumah member-member blog yang rajin masak ni..memang melelehkan air liur…sampai tak sabar-sabar nak buat…ambil resepi kueh bingka jagung dari rumah puan hanieliza’s lagi..terima kasih ye puan hani…kerna sudi berkongsi resepi..akak c & p aje resepi ni tapi editlah pulak…

Bahan-bahan

  • 1 cawan susu cair
  • 1 1/2 cawan air
  • 2 biji telur ayam
  • 1 cawan tepung gandum
  • 1 cawan tepung kastad
  • 1 tin jagung krim dalam tin
  • 3/4 cawan gula
  • 1 s/b butter/majerin cair

Cara-cara

1. Panaskan oven 180’C dan sapukan minyak loyang 8 inci X 8 inci atau loyang bulat 8 inci.
2. Masukkan semua bahan kecuali jagung dalam tin ke dalam mangkuk dan kacau rata. (akak blender aje). Kemudian barulah di masukkan jagung dan kacau sebati.
3. Tuangkan bahan dalam loyang dan bakar selama 1 jam.
4. Sejukkan dan potong untuk hidangan minum petang.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s