Jumpa mak-mak ayam di majlis kawin

Semalam hari Ahad akak, suami dan imran gi ke rumah member blog yang cuma kenal melalui blog masing-masing…cuma bertegur sapa di chatbox..tak sangka pula dia nak jemput akak..mula-mula akak main-main aje..dia ni geng yang menggelarkan kumpulan mereka mak ayam…sebenarnya pengantin ni mereka panggil anak dara ayam. dah nikah boleh panggil apa ye…

nasib baiklah tempat dia buat kenduri kawin tu dekat dgn rumah akak….dia jemput kami sekeluarga..tapi anak-anak yang besar dah ada hal masing-masing..yang ikut cuma imran.
Sebelum tu hujan lebat..rasa dah malas nak pergi…nasib baik lepas tu hujan dah reda. Kami sampai lepas pengantin dah bersanding dan nak pergi ke tempat makan.

Jumpalah member cyber yang pernah jumpa si fiza novelis tu dan mummyilla yang cuma bertegur sapa di alam maya..akak cuma kenal mak ayam 2 orang ni…..tapi ada lagi mak-mak ayam yang akak tak kenal…….suka tenguk si izz tu..anak si ila….alahai comel..gambar ni tak berapa cantik lah pulak..mata si imran tertutup.

Yang ni tak ada imranlah pulak..si fiza lenggang kangkung gi ke majlis kawin ni..tak ada gangguan dari anak-anak dia..seronok jumpa si mummyilla ni..kuat menyembang macam akak jugak..lain kali boleh lepak lagi ye illa.

Barulah puas hati dapat tenguk si Alynn dan Ee ni di alam realiti..tak takleh lah menyembang..tenguk si ayieen ni macam malu-malu nak makan aje…aisey rugi tau tak makan..dahlah makanan kat atas meja tu sedap-sedap.

Tak sempat nak ambil gambar pengantin bersama-sama geng-geng mak ayam…nak cepat balik..nak gi ke rawang lepas tu..nak tenguk anak dara akak di sana..kang tak datang …melelehlah air mata dia..lawalah kek pengantin…

Selamat pengantin baru dan semuga kekal bahagia selamanya.

11 thoughts on “Jumpa mak-mak ayam di majlis kawin

  1. kak inaaaaaaaaa…daku ade dtg jugak..tapi kena balik awal…sob..sob..sbb hubby keje!!!cian kannnnnnnnn…kalau x..dpat jpe kak ina ..uwaaaaaaaaa..sungguh sedih!!!xpe..nanti ada masa kite jpe yer kak ina..teringin nak jpe kak ina yg power masak ni..ngeh..ngehh

  2. kak inaaa dah jumpa diorg yerk…bestnyerrrr……. pautulah masa linn masuk blog sapa yerkk.. mcm kenal jer pompuan manis mcm cino tu…. ha sah lah tu kak ina…..

  3. Salam Kak Ina,My first time here.. eh bestnye jumpa mak2 yang kaki blog..menarik sgt la entry ni sume.. selit2 pasal anak2 yang dah makin membesar dan bijak dan jugak resepi2.. haruslah org rumah ku singgah jua di sini.. :)thanks for visiting my blog.. hemm ade plan nak ke tanah suci?

  4. kak inaaa..herda mnta maappp x tegur kak..herda segan sbnrnyeee sbb kak dok borak dgn k.za & ila..hehe..mula2 tak tau..tp dgr diorg ckp kak ina kl dtg..maap yer kak..huhu..

  5. KAKKKKKKKKKKKKKKkkkkkkkk!!!! sampai ati akak ckp tak kenal mak-mak ayam yg lain! ai ni pon group mak ayam tu jugak la..huhuhu😦..sedeynye..tp aritu aku x dpt datang le. Baru balik dari PD, anak branak rupa sakai je, nnt org lain pakai cantek2, kami anak branak cam baru kuar dari utan!..hihihi

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s