Barangan/Cenderamata dari Kuala Terengganu

Pagi-pagi lagi suami hantar akak ke pusat service kereta di petaling jaya..mak datuk …jem giler…sampai kat pj nak dekat pukul 9.00 pagi….suami terus pergi office…akak pula ambil kereta yang telah siap di service.


Bila dah sampai kat situ…terpandanglah pulak kedai vantage ni…memang tak pernah masuk pun…memang orang perempuan ni..kalau dah masuk kedai pinggan mangkuk..mesti nak beli jugak walaupun satu..barang dia mahal dari KK Deco home…tunggu sale kalau nak beli…


Lepas tu terus ke subang jaya..nak ambil benda yang di kirim pada member dari kuala terengganu…benda ni dah lama dah sampai di subang jaya…tapi akak yang tak ambil-ambil…akhirnya dapat jugaklah ambil semua ni hari ni…kesian pada izah..kena balik rumah pulak nak bagi akak benda ni….nasib baik rumah dia dekat dengan office…jalan kaki aje…

Nanti bolehlah menjala pakai benda ni..senang sikit rasanya daripada pakai acuan plastik yang lubang bawah tu…

saje beli pengukus yang besar…senang nak kukus..kalau idak ashik ulang 2 hingga 3 kali aje..


Terharulah pulak..member myr dari kuala terengganu bagi pulak tempat buat roti jala dari tembaga dan keropok kering….akak kirim serunding dan pengukus aje…..terima kasih banyak ye Puan Nor…sudi belikan bekas pengukus yang besar ni…dan juga pada Puan Izah yang sudi bawak dari Kuala Terengganu.

2 thoughts on “Barangan/Cenderamata dari Kuala Terengganu

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s