Bangunan Sekolah Yang Tak Siap-Siap


Bila pergi kat rumah member-member cyber dia orang show anak-anak diaorang gi hari pertama ke sekolah…jelouslahah akak…walaupun si imran dah masuk darjah 2… akak kena jugak hantar dia ke sekolah..nak tenguk kat mana kelas dia dan nak berkenalan dengan guru dia…pastu nak gi bayar yuran persekolahan…bila di campur yuran, buku sekolah agama, buku tulis, kasut, pakaian dan peralatan sekolah mau dekat RM500.00 seorang….makin kempislah poket suami akak….nasib baik dapat bonus…..


Ingatkan bila dah mula sekolah ni dapatlah merasa bangunan baru…rupanya masih tak siap-siap lagi…bangunan sebelah kanan tu dah mula buat dari hujung tahun 2007 lagi…yang sebelah kiri baru mula pertengahan tahun 2008….kecian murid-murid…tak merasa lagi nak duduk kat bangunan baru…sebenarnya sejak pemerintah negeri selangor di ambil alih….projek ni sekejap jalan…sekejap berhenti…masa akak gi hari isnin tak ada orang kerja…mesti tertangguh lagi……

Sorrylah gelap pulak gambar ni…..bangunan hijau ni surau….murid-murid nak main pun tak ada tempat….kena pagar….sebenarnya dulu sekolah ni sekolah agama biasa aje….setelah di naikkan taraf menjadi sekolah rendah agama integrasi…barulah di bina bangunan tambahan…akak memang tak puas hati….rasanya nak panggil KARAM SINGH WALIA DARI TV 3 buat pendedahan…..takut pulak nanti kena saman….alahai janganlah sampai penghujung tahun 2009 projek ni masih tak siap lagi…..

Nilah kelas sementara 2 Miwarna….tenguk keadaan kelas memanglah okey….tapi ni kat bangunan sementara tau……muka imran monyok aje…al maklumlah hari pertama…

Awek banyaklah pulak tahun ni kat kelas imran…jika projek siap…merasalah anak-anak ni kelas baru…..

8 thoughts on “Bangunan Sekolah Yang Tak Siap-Siap

  1. sktpp pun buat bangunan baru gak. dah siap. abang yang (tahun 4) kata kelas dia akan pindah ke bangunan baru tu next week. rasanya start pembinaan awal tahun lepas… nak panggil ksw? leh gak, mesti lepas 1 bulan semua dah siap…

  2. sek agama ker???? sikitnyer budak…skool kita 1 kelas jejak 70 murid..bygkan cikgu kecik ni masuk kelas yg full huhuhuhuh..nk wat mcmana..murid ramai sekolah tak muat..tu pon surau dh bukak tuk kelas..emmm ginilah nasib skool agama..perhatian dr pihak ‘atasan’ amat2lah kureng..parents mengeluh cikgu lg tension bila keadaan begini

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s