kena tag lagi

Dah tua-tua ni pun orang rajin suruh buat tag….tak buat ..nanti tak sedap hati…kali si amy kat jepun pulak bagi tag….balas dendam ye amy…sorry ye..gurau aje tau…

Tag ni suruh tunjuk gambar purse atau pun wallet..segan pulak nak tunjuk…beli bukan yang mahal …biasa-biasa aje…

1. Snap the picture of both inner and outer of your wallet
2. Introduce your wallet brand, the price and where you bought it
3. Take out whatever it is inside the wallet (at least 5 pictures)

4. Snap a picture of your wallet with yourself

Dah lama dah beli beg ni…..suami yang belikan…beli di bandung tahun 2007..kat situ tulis bonia….harga dalam rp200,000 lebih kalau di tukar dengan rm …mungkin tak sampai seratus kot…jadilah…orang nak beli pun dah syukur…

Biasanya dalam dompet mesti ada kad pengenalan kan….setem tu memang kena ada….akak ni suka masuk peraduan….tapi belum ada rezeki lagi….nak menang…


seperti orang lain mestilah ada kad pengenalan…nanti orang kata pati pulak…ira punya pun akak simpan…kalau dia simpan, takut hilang….tahun depan baru bagi..lesen kereta mesti ada..kalau tidak nanti kena saman…baru teringat..tahun depan matilah pulak lesen ni..kenalah renew..kalau tidak tak merasalah nak pegang stering…..
kad s o s itu untuk kecemasan…kalau kecemasan boleh terus pergi kat hospital panel tempat kerja suami… kad jaya jusco pun ada…..nanti kalau beli barang kat situ..dapat point…boleh tukar dengan voucheer…kad pusat bekalan bakeri … tak tahulah dapat apa nanti…dia bagi akak ambil ajelah…kad hinode shop….kedai yang jual barang RM5.00…..kalau beli 5 barang dapat satu free…kad kredit memang tak ada…cik abang tak bagi…takut isteri dia shopping..tak ingat nak balik….pastu hutang dia kena tanggung..nanti boleh muflis….tak pun kena kejar dek along….

duit tak adalah sampai ribu raban….kalau tak ada apa nak beli…akak bawak banyak ni aje…kalau cukup bulan …baru bawak ratus-ratus….tapi tak pernah sampai se ribu pun…..al maklumlah suri rumah tangga…

gambar dengan tuan punya dompet tu tak payahlah…gambar akak dah ada kat blog ni….
sapelah pulak akak nak tag ni….kena bagi yang rajin buat tag tau…kena cari lah pulak….cari punya cari…tenguk kat member ni yang belum lagi kena tag pasal ni…di persilakan dengan hormatnya ambil tugasan……

1. hazila – my small kitchen
2. amy german – pahit manis kehidupan
3. syafawati – me and my story
4. eda N9-senyuman itu lukisan hati…
5. fiza nordin

Jawab jangan tak jawab….

Posted in tag

4 thoughts on “kena tag lagi

  1. salam ciklinn….mood dah okey balik ke…memanglah betul kata kamu tu…walaupun belum lagi berjumpa lagi di alam realiti tapi kita masih boleh bergurau senda kat dalam blog masing-masing…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s