Happy Birthday To Me


SUPRISE……..HAPPY BIRTHDAY PUAN HASLINA…..HAPPY BIRTHDAY PUAN HASLINA….HAPPY BIRTHDAY TO YOU….menjerit anak-anak nyanyi lagu happy birthday….

Terperanjat akak di buatnya…terharu pulak rasanya bila anak-anak beli kek untuk akak….

Masa firdaus dan liyana keluar petang tadi. Akak tanya…

Nak ke mana?
Nak beli top up kejap…
Dah dekat mahghrib ni…nak keluar jugak ke? (macam biasalah mak dia kan kuat berleter)
Ala mak kejap aje…
Okey macam tu belikan mak minyak masak, tepung gandum dan glo pembasuh pinggan…

Dah bang maghrib…akak call lagi….

Kat mana ni….ayah kan nak gi main bowling lepas sembahyang maghrib….
Dah nak sampai…on the way…..

Akak gilah mandi….lepas mandi..keluar dari bilik air…tenguk ruang tamu malap aje…pastu suasana senyap sunyi……dalam hati berkata-kata..
eh..eh…kemana pulak budak-budak ni…….panggil tak ada yang menyahut…
Im….im…..mana budak-budak ni…mengada-gada betul…tutup…tutup lampu pulak….(akak membebel sorang-sorang)
..nak masuk bilik tidur nak pakai baju….anak-anak menjerit lagu Happy Birthday…terperanjat akak…rupanya mereka semua menyorok dalam bilik tidur akak….

Tak boleh tenguk muka dan badan…tengah berkemban….(tak senonoh betul anak-anak ni)…

Potong kek lagi sekali kat ruang tamu…dah pakai baju…tapi tak pakai tudung….

Terharunya rasa hati….terima kasih ye anak-anak ku….rupanya mereka beli kek di Gombak..kesian jugak ye..bila hari jadi mereka…. akak yang buatkan kek…bila harijadi akak pulak…… mereka kongsi keluar duit beli kek..yelah mereka kan masih belajar lagi…tak apalah …janji mereka ingat dengan mak dia..udahlah….

8 thoughts on “Happy Birthday To Me

  1. Hari lahir akak. Semoga terus berusaha menjadi wanita sempurna, ditetapkan iman, diberkati rezeki…dan yang paling penting sentiasa sehat selalu.. Amin….

  2. Aduh..tak pernah orang lain bagi wish untuk akak…dah pandai berbloglah baru ada member cyber yang bagi ucapan..terharulah pulak rasanya..terima kasih ye ct…gambar tu nanti ye…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s